الصيد فى مصر  
الإعلانات

العودة   الصيد فى مصر > الاقسام العامه > الموضوعات العامه
التعليمـــات المجموعات التقويم مشاركات اليوم البحث

الموضوعات العامه الموضوعات الغير متعلقه بالصيد.

 
 
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع انواع عرض الموضوع
غير مقروء 13-12-16, 09:45 AM   #1
avokato
مشرف قسم التسليح المصري و العالمي

اوسمتي

 
الصورة الرمزية avokato
 
تاريخ التسجيل: Mar 2011
المدينه: شبرا مصر
المشاركات: 3,610
معدل تقييم المستوى: 276
avokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدىavokato عميد بالمنتدى
افتراضي شوية معلومات حقيقية بقى نقلا من الارصاد الجوية :

شوية معلومات حقيقية بقى نقلا من الارصاد الجوية :

1. الشتاء ده ابرد شتاء من 100 عام .. المعلومة دي حقيقية ... و اتقالت الشتاء اللي فات علي الشتا اللي فات وكانت صحيحة برضه. وفي الحقيقة ال10 سنوات القادمة الشتاء في مصر هايكون من ابرد واقسى السنوات يمكن من 200 او 250 سنة فاتوا. والسبب ان مصر حلت محل جنوب ايطاليا مناخيا ... (المنخفض الجوي بقى عندنا احنا.. )


2. يعني ممكن نشوف درجات حرارة منخفضة تصل ل -3 و -5 في السنوات القادمة... والتلج (snow) والبرد (hail) هايبقي عندنا عادي.


3. اللي شوفتوه اليومين اللي فاتوا موجة باردة "خريفية" ... نلقاكم اخر الشهر (و اول السنة الجديدة) ... في الموجة الباردة الشتوية اللي بجد.


4. السنادي سنة سيول (السيول في مصر دورية... تحدث كل 8 -10 سنوات بنفس الشكل في نفس المناطق)... وانا قلت الكلام ده في ستاتس من شهر اغسطس.


6. اعتبارا من السنادي و السنين القادمة الشتا هايطول لحوالي 5 اشهر في السنة... و ال7 شهور الباقيين متقسمين صيف وربيع وخريف!!


النتايج: - الدنيا برد و get over it... كفاية تمثيل.. عرفنا الدنيا برد قوي وان القهوة مع فيروز تحت البطانية بتديك لا مؤاخذة شعور رائع.

- نفس الخبراء بيحذروا دلوقتي من كارثة اكبر وهي احتمال كبير لظهور امراض مثل الملاريا خصوصا في المناطق الشعبية نتيجة وجود كميات كبيرة من مياه الامطار سواء في الشارع او انها تدخل علي شبكة مياه الشرب.. خصوصا ان امكانيات مصر ام الدنيا واللي هاتبقي قد الدنيا ... من حيث شبكة الصرف ومخرات السيول و التعامل مع الازمات.. صفر..


- انتشار او ظهور اي مرض من ده في مصر .. يعتبر مصيبة... (مثال : 90٪ من المصريين بقالهم 4 ايام ماستحموش... تخيلوا حجم العدوى).

- الطقس ده من رياح و امطار ودرجة حرارة و شبورة بيحصل في اماكن كتير في العالم.. اروبا.. امريكا .. انجلترا ... بس بيبقوا مستعدين ... وبرضه بيحصل مشاكل ... واحيانا وفيات .. ما بالكم بقى بحي بولاق ولا اول فيصل..


- في دراسات على preventionweb.net و unisdr.org بتدرس اثر تغير المناخ ده علي الزراعة في مصر والشرق الاوسط و مواعيدها و انواع المحاصيل.. بس طبعا لسه مش هاتطلع نتائج الدراسات دي قبل سنة كمان.

-نصيحتي ان كل واحد يخلي باله من نفسه و مايعتمدش علي الدولة دي في حاجة .. حيث انها وفرت (في ظل كل التنبيهات وكل الشواهد وكل الحركات) 25 سيارة شفط مياه فقط لتحل الازمة المحتملة... ليس بالدستور وحدة يحيا الانسان آسيسي .

-الميزة الوحيدة في الموضوع ده ... ان معدلات التلوث قلت بنسبة تصل ل25٪ في القاهرة والمحافظات المحيطة ... طبعا كلنا عارفين القاهرة مشهورة بتلوثها و السحابة السودا والتراب و عوادم السيارات.... ومن المتوقع ان يصل جو القاهرة خلال سنتين تلاتة الي نفس نقاء جو اسكندرية.
__________________
يا أيــهُا الرآجونْ مِنْهُ شَفاعَة , صَلوا عَليه وسَلموا تسَليمْـــــــا

avokato غير متواجد حالياً   رد مع اقتباس
 


تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة



الساعة الآن 07:47 PM


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir